fredag 30 augusti 2024

 V 35

Nu har vi äntligen kommit oss för att pussla klart pusslet! Det var inte många bitar kvar men lusten har inte funnits. Tomaterna börjar bli röda så nu har vi både sallad, gurka och tomater från egen odling i grönsalladen. 

Fia spel, fråge bingo,  känsel påsar och ordspråk har vi också hunnit med. 

Vi "förnyade" våran tema tavla med svampar, blåbär och lingon. 

I onsdags hade vi fullt sjå när lönekontoret flyttade in bredvid oss. Det är kul när det händer något! Många funderingar kring hur många som ska jobba där och hur mycket saker som får plats😄😄

Vi har passat på att äta, fika och sitta ute på våran uteplats nu när sommaren kom tillbaka🌞😎









Trevlig helg/

Monika och Susanne

fredag 23 augusti 2024

 V 34

Vi passade på att cykla på våran dubbel cykel när det var bra väder i måndags och det var några som tog en promenad i "skogen".  Röda vinbär har vi också plockat av från våra buskar som finns på innergården och lite rensning blev det också. 

Fia och fråge bingo har vi spelat. Idag tog vi fram sång häftena och sjöng för full hals. 






Trevlig helg/

Monika och Susanne

fredag 16 augusti 2024

 V.33

Denna vecka har vi promenerat en hel del, haft gympa förstås och suttit ute en hel del och spelat spel och löst "ordflätor" tillsammans.. I måndags passade vi på att gå till Björkängen igen och gick tips promenaden med "måndags gänget" som inte gjort det tidigare. Frågorna var lika kluriga denna gång som tidigare.


Vi har med gemensamma krafter klippt vår häck utanför ute platsen och snyggat till efter oss där.




Trevlig helg!

Monika, Susanne


fredag 9 augusti 2024

 V.32

Vi började denna vecka med att gemensamt plocka röda vinbär på vår inner gård. Härligt söta och samtidigt lite syrliga bär fick vi ihop . Det blev en god bär sås till glassen på eftermiddagen den dagen.

En annan dag gick vi till Björkängen och gick en tips promenad där. Kluriga frågor om citrus frukter var det som vi fick gissa och klura lite på.

Vi har spelat fia förstås och haft lite frågesport och tagit lite kortare promenader.

Idag avslutade vi veckan med att sjunga och avnjuta en paj gjord på röda vinbär förstås.






Trevlig helg!

//Monika, Susanne

fredag 2 augusti 2024

 V.31

Så, då var vi igång igen och nästan alla på plats! Kul att ses igen och fint sommarväder blev det bara vi öppnade verksamheten igen...... 

Vi har spelat spel, röjt lite i odlings lådorna. Våra rädisor hade blivit mer än "vild vuxna" tills vi kom tillbaka. I växthuset frodas gurk plantorna , pelargonerna och tagetesen blommar fint men är nog nöjda att vi åter är på plats så dem blir lite om pysslade.

Sommaren går vidare och en dag kompletterade vi vår "sommar tavla" med lite nymålade kräftor och fladder möss, då den tiden nu är aktuell.

Nån kort promenad har det blivit och lite fråge sport.






Trevlig helg!

//Monika Susanne